ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ για τον εργάτη που έχει καταπλακωθεί μέσα σε πηγάδι στα Χανιά!-ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Τραγική φιγούρα ο αδερφός του

​Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων, κοντά στο Νοσοκομείο, με θύμα έναν 39χρονο εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από κυβικά χώματος την ώρα που έκανε εργασίες σε πηγάδι, ενώ οι αρχές καταβάλουν δραματικές προσπάθειες για τη διάσωσή του, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα!

Image.jpg
Πρόκειται για έναν 39χρονο από τη Γεωργία, ο οποίος "θάφτηκε" μέσα σε κυβικά χώματος όταν υποχώρησε τμήμα από τα τοιχώματα του πηγαδιού, και ενώ ο ίδιος έκανε εργασίες μέσα σε αυτό.

Ο άτυχος εργάτης, την ώρα που έγινε η υποχώρηση, βρίσκονταν στον πάτο του πηγαδιού ενώ 3 ακόμη συνάδελφοί του, κατάφεραν να "διαφύγουν" αλώβητοι από το χώρο του ατυχήματος, καθώς βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο του πηγαδιού, πάνω στις σκαλωσιές.

σδγαδ.jpg
Το πηγάδι - βάθους περίπου 15-17 μέτρων - χρονολογείται από το 1940 και οι εργασίες αφορούσαν στην στήριξη των τοιχωμάτων με πλέγματα και τσιμεντοκονίαμα.

Και ενώ οι εργάτες είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 10 μέτρων και τοποθετούσαν πλέγματα από ένα κούφωμα άρχισαν να πέφτουν πέτρες και χώματα ενώ ακολούθησε η συνολική κατάρρευση.

Μά��ιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ​συνελήφθη ο εργολάβος και εργαζόμενοι του συνεργείου που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πηγάδι, ενώ θα εξεταστεί αν υπήρχε σχετική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών.

Το τραγικό είναι ότι ήταν η πρώτη του μέρα στη δουλειά

Ο 39χρονος, ο οποίος σε τρεις ημέρες έχει τα γενέθλιά του και σήμερα ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά, δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς ήταν στο βάθος του πηγαδιού.

Τραγική φιγούρα ο αδελφός του, ο οποίος εργάζεται και αυτός στο ίδιο συνεργείο και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα. καθώς βρισκόταν στο χείλος του πηγαδιού.

Μάλιστα, μισή ώρα περίπου μετά το ατύχημα, επιχείρησε και τον κάλεσε στο κινητό το οποίο είναι σε λειτουργία. Από την άλλη γραμμή, μετά από δύο "χτυπήματα", ακούστηκε ότι ο συνδρομητής δεν είναι διαθέσιμος ενώ οι διασώστες που επιχειρούν δεν άκουσαν την κλήση, γεγονός που δείχνει ότι ο 39χρονος έχει στην κυριολεξία καταπλακωθεί από τα χώματα.

Κίνδυνος κατάρρευσης και εγκλωβισμός των διασωστών

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης του 39χρονου ενώ νωρίς το μεσημέρι έφτασε ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και εργολάβος από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η πορεία της επιχείρησης όμως δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμεναν οι συνάδελφοι και οι αγαπημένοι του 39χρονου, καθώς ο εργολάβος επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης κατάρρευσης των τοιχωμάτων του πηγαδιού και εγκλωβισμός των ίδιων των διασωστών που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ανησυχία για την έκβαση της επιχείρησης γίνεται εντονότερη καθώς ο 39χρονος μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις προσφωνήσεις των διασωστών και δεν δίνει σημάδια ζωής.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, όπου επίσης μετέβησαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top