ΠΡΩΤΗ η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Στο 50% έφτασε η αποχή

ΠΡΩΤΗ η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

​Πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια αναδείχθηκε και φέτος η ΔΑΠ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε ξεχωριστά η κάθε παράταξη. Η ΠΑΣΠ σημειώνει πτώση στα ποσοστά της, ενώ άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ). Στα ίδια επίπεδα με πέρσι είναι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡ. ΕΝ και των ΕΑΑΚ, ενώ πρωταγωνίστρια ήταν για μια ακόμα φορά η αποχή, που άγγιξε το 50%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΔΑΠ, τα ποσοστά της στους 60 συλλόγους των ΑΕΙ αγγίζει το 42,1%. Η ΠΑΣΠ βρίσκεται στο 12,67%, η Πανσπουδαστική 18,38%, τα ΕΑΑΚ 10,31% και 5,5% η ΑΡ. ΕΝ.

Κατά την Πανσπουδαστική, στους 78 συλλόγους στα ΑΕΙ, η παράταξη του ΚΚΕ πήρε το 22,52%, η ΔΑΠ 30,51, η ΠΑΣΠ 13,71%, τα ΕΑΑΚ 12,73%, η ΑΡ. ΕΝ 5,66% και 12,92% τα λοιπά ψηφοδέλτια.

Οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμα φορά σε υποτονικό κλίμα με εξαίρεση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου τα αίματα άναψαν όταν εξωπανεπιστημιακοί εισέβαλαν στον χώρο του ιδρύματος, πήραν τις κάλπες και τις έκαψαν.

Την εισβολή καταδίκασε η ΠΑΣΠ, η οποία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι πρώτη δύναμη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να μην βγάλει δικά της αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top