Πάρτι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στο Δήμο Θεσσαλονίκης επί Β. Παπαγεωργόπουλου

Καίει τον πρώην δήμαρχο ο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

​«Βασίλειο διαφθοράς» και «σύστημα απόλυτης εξουσίας» χαρακτήρισε τον Δήμο Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Β. Παπαγεωργόπουλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για πάρτι εκατομμυρίων, στο οποίο συμμετείχε τόσο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας μαζί με τον Παναγιώτη Σαξώνη.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση των χρημάτων ξεκίνησε το 1999, όμως όταν ρωτήθηκε αν είχε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, είπε:

«Δεν ήμουν μπροστά στη σακούλα. Δεν πήγα στον δήμο για να παριστάνω τον Ηρακλή Πυαρό, ούτε τον δικαστή, ούτε τον εισαγγελέα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε την αίσθηση πως θα παραμείνει ατιμώρητος, ενώ για τον κ. Λεμούσια τόνισε ότι είχε στενές σχέσεις με εργολάβους του δήμου και μάλιστα παραθέριζε και στα εξοχικά τους σπίτια.

Τέλος τόνισε ότι ακόμα και τώρα ο δήμος δεν έχει προσδιορίσει το ακριβές ποσό που υπεξαιρέθηκε, αν και πρωτοδίκως έχει οριστεί σε 17,9 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top