Ρεπορτάζ Star: 5πλασιάστηκαν οι παραγγελίες σε σούπερ μάρκετ

Mετά το λουκέτο στις λαϊκές αγορές

Ρεπορτάζ Star: 5πλασιάστηκαν οι παραγγελίες σε σούπερ μάρκετ

​Μάιος. Μήνας συγκομιδής πολύτιμων ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Τόνοι αγαθών όμως μένουν αδιάθετοι, από τις λαϊκές αγορές, το πιο οικονομικό σημείο πώλησης της χώρας.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς μάλιστα, κάποια σούπερ μάρκετ έχουν πενταπλασιάσει τις παραγγελίες τους.

Έχει στοιχίσει όμως τελικά η απεργία στον καταναλωτή; «Μου έχει στοιχίσει λέει; Να μην μπορώ να πάρω τα φρούτα μου, τα πάντα.. Αναγκάζομαι να πληρώνω τα σουπερ μάρκετ. Ένα ευρώ εδώ, το πληρώνεις εκεί 50 λεπτά.» λέει καταναλωτής στην κάμερα του Star.

Εντωμεταξύ, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ την τελευταία εβδομάδα αύξησε τις παραγγελίες από 1.500 κιβώτια μπανάνες, σε 4.500 με 5.000 χιλιάδες, ενώ μανάβικα που συνήθως προμηθεύονταν 3 με 4 τσουβάλια πατάτες ανέβασαν τις παραγγελίες στα 15 με 20.

Έπιπλέον στα σούπερ μάρκετ οι τιμές έχουν μειωθεί την τελευταία εβδομάδα. Παραμένουν ωστόσο σημαντικά υψηλότερες από τις τιμές της λαϊκής.

Σήμερα οι ντομάτες, έκαναν 1,30 από 2 ευρώ και 5 λεπτά την περασμένη Παρασκευή. Στο μανάβικο τις βρήκαμε 0,98 ενώ στην λαϊκή θα ξεκινούσαν από 70 λεπτά.

Οι πατάτες σήμερα το πρωί έκαναν 62 λεπτά από 85 στις 30 Απριλίου. Ίδια είναι η τιμή και στο μανάβικο ενώ 12 λεπτά φθηνότερα θα μπορούσε να τις βρει ο καταναλωτής στην λαϊκή.


Σε πολλά εποχικά προϊόντα η πτώση της τιμής τους στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών φτάνει στο 30%, σύμφωνα με τον πρόεδρο τον εμπόρων.


Μικρή πτώση στην τιμή παρατηρήσαμε και στα πορτοκάλια. Στην λαϊκή θα πωλούνταν πιο φθηνά κατά 48% και 63% αντίστοιχα από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
30/4 0,58 ευρώ
6/5 0,57 ευρώ
ΜΑΝΑΒΙΚΟ 1,10 ευρώ
ΛΑΙΚΗ 0,40 ευρώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top