Πάνω από 80,000 λουκέτα σε εμπορικά καταστήματα την τελευταία 4ετία

Τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

​Την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με έρευνες έχουν κλείσει στην Ελλάδα 130,000 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει άλλες 55,000, που σημαίνει ότι 80,000 καταστήματα έχουν χαθεί από τον εμπορικό χάρτη.

Όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει δεχτεί το κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα που συναντά κάποιος στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της χώρας είναι: λουκέτα, ενοικιαστή��ια και πωλητήρια σε καταστήματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα περισσότερα λουκέτα έχουν μπει στο εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια- Μοναστηράκι- Κολωνάκι.

Από το 2009 εως το 2013 έχουν κλείσει σε αυτές τις περιοχές 15,000 καταστήματα, από τις συνολικά 80,000 εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα και εξαφανίστηκαν από τον εμπορικό χάρτη.

Οι ιδιοκτήτες, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στα υψηλά ενοίκια των εμπορικών επιχειρήσεων, έβαλαν λουκέτο.

Τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και εξοπλισμού σπιτιού είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης, αφού δεν έχουν είδη πρώτης ανάγκης για το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες ο σημαντικότερος παράγοντας για να αυξηθεί ο τζίρος τους, είναι να αυξηθεί και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top