Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΡΑ σε ΟΛΑ τα λούνα παρκ, πίστες καρτ και τσίρκο!

Θα σφραγίζονται αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και οι υπεύθυνοι θα πηγαίνουν αυτόφωρο

​Μετά τον σάλο που έχει προκύψει με το λούνα παρκ στο Ελληνικό που δεν είχε ούτε άδεια αλλά δεν πληρούσε ούτε τις προδιαγραφές για την σωστή λειτουργία του, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να ελεγχτούν εξονυχιστικά ΟΛΑ τα λούνα παρκ, πίστες καρτ και τσίρκο της χώρας!

Δυστυχώς ο θάνατος το�� 13χρονου έγινε η αιτία να αποφευχθούν κι άλλα τραγικά δυστυχήματα.

Με εγκύκλιό της η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητάει από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας τη διεξαγωγή ελέγχων και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις να σφραγίζονται και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικότερα, η κ. Κουτζαμάνη απέστειλε εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών Αθηνών στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου του δεκατριάχρονου ανηλίκου σε χώρο ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα-πάρκ) στον Δήμο Ελληνικού και με βάση δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει ότι ενδέχεται να λειτουργούν και σε άλλους Δήμους χώροι ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο κλπ) και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης των κατασκευών των και γενικά χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας τους (καταλληλότητα των κατασκευών, ασφάλεια και συντήρηση αυτών, τήρηση των απαιτουμένων μέτρων ασφαλείας, κανονισμού πυρασφάλειας και πυροπροστασίας κ.λπ.) με συνέπεια να εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των παιδιών που ψυχαγωγούνται σ' αυτούς τους χώρους, αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν, παρακαλούμε να παραγγείλετε στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας να ζητήσουν τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα (Αστυνομικά όργανα, αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των οικείων ΟΤΑ ή της Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ), Πυροσβεστική υπηρεσία κλπ) στους χώρους ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκων) και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων, που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στους Δήμους της περιφέρειάς τους και εφόσον αυτοί λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης των κατασκευών των και γενικά χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας τους, με συνέπεια να εκτίθεται έτσι σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των παιδιών που ψυχαγωγούνται σ' αυτούς ή ακόμα και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν, να ενεργήσουν τα περαιτέρω νόμιμα».

Ακόμη, σημειώνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «σε σοβαρές περιπτώσεις, εφόσον πρόκειται περί αυτοφώρων πλημμελημάτων, να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου».

Τέλος, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, ότι σε περίπτωση που συντρέχουν οι νόμιμες περιπτώσεις οι εισαγγελείς να ζητούν «τάχιστα και την κατά τη διοικητική διαδικασία σφράγιση της επιχείρησης από τις αρμόδιες Αρχές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top