Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης και οι τρεις εργαζόμενοι του παράνομου λούνα παρκ

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης και οι τρεις εργαζόμενοι του παράνομου λούνα παρκ

​Στον ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο απολογούνται σήμερα ο ιδιοκτήτης και οι τρεις εργαζόμενοι στο λούνα παρκ, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγόρι, ενώ τραυματίστηκε και η 9χρονη αδερφούλα του.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Με βάση το συγκεκριμένο πόρισμα, θα διενεργηθεί και διοικητικός πειθαρχικός έλεγχος για τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή άφηνε το λούνα παρκ να λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια λειτουργίας, εισπράττοντας ωστόσο το μίσθωμα για το οικόπεδο που της είχε παραχωρήσει και δίνοντας δωρεάν δημοτικό ρεύμα. Η επιχείρηση είχε παραβιάσει ακόμη και το συμφωνητικό εκμίσθωσης για δύο μήνες, χωρίς ο δήμος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σαρωτ��κούς ελέγχους διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφο του προς τους Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγξουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Επίσης, θα γίνουν αυτοψίες στους χώρους προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top