Η μητέρα του 17χρονου που δέχτηκε επίθεση από νεαρούς φερόμενους ως Χρυσαυγίτες ξεσπά

Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης

​Καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ήταν σήμερα (30-04-14) η μητέρα του 17χρονου από το Παλαιό Φάληρο, που είχε μαχαιρωθεί από 2 νεαρούς, που φαίνεται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο μαθητής καθώς πήγαινε στο σχολείο δέχτηκε επίθεση από 2 νεαρούς, ο ένας μάλιστα ήταν ανήλικος, με αποτέλεσμα να σπάσει η μύτη του και να μαχαιρωθεί στο λαιμό

Η αιτία της επίθεσης στο άτυχο παιδί φαίνεται να είναι η εναντίωση του στις φασιστικές απόψεις μιας κοπέλας- φίλης του 17χρονου αλλά και των κατηγορούμενων.

Ο δικηγόρος των 2 δραστών, αναφέρει ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους νεαρούς να τους ταυτίζουν με την πολική παράταξη της Χρυσής Αυγής και πως η επίθεση συνέβη λόγω ζήλειας του δράστη για την σχέση του 17χρονου με την μαθήτρια.

Η μητέρα του μαθητή τονίζει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο γιος της δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως από όσα υποστήριζε.

Η κυρία Μαρία ανέφερε επίσης ότι η κοπέλα είχε σχέση με τον δράστη και ο 17χρονος προσπαθούσε να την αποτρέψει για το καλό της από αυτήν την σχέση.

Σύμφωνα, λοιπόν με καταγγελίες των μαθητών η κοπέλα δήλωνε από παλιά την ταύτιση της με την πολιτική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Η ίδια το αρνήθηκε στο δικαστήριο ενώ παρουσιάστηκαν μηνύματα που δήλωναν την εμπλοκή της στην συγκλονιστική επίθεση.

Η ταλαιπωρημένη μητέρα δηλώνει απογοητευμένη από την θέση που πήρε η κοπέλα στην δίκη για την επίθεση στον φίλο και συμμαθητή της, ενώ τόνισε ότι δέχεται απειλές για την ζωή και την οικογένεια της ακόμα και τώρα.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι έσπασε την σιωπή της γιατί πρέπει όλοι οι γονείς να μάθουν και να προστατέψουν τα παιδιά τους από φανατισμένες ιδεολογίες.