Ποιος είναι ο -άφαντος ακόμα- δήμαρχος του Ελληνικού;

Εξακολουθεί να παίζει «κρυφτό» μετά τη τραγωδία.

Ποιος είναι ο -άφαντος ακόμα- δήμαρχος του Ελληνικού;

​Ο δήμαρχος του Ελληνικού, κύριος Χρήστος Κορτζίδης, παραμένει άφαντος μετά τη τραγωδία που έλαβε χώρα σε λούνα παρκ της περιοχής.

Τη στιγμή, που η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις γύρω από το θάνατο του άτυχου αγοριού, ο δήμαρχος του Ελληνικού αρκέστηκε στο να εκδώσει απλώς ένα Δελτίο Τύπου σχετικά με το συμβάν.

Το δελτίο τύπου για την τραγωδία:

1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεων μας.

2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργ��α του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται. Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων.

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Κορτζίδης;

Γεννηθείς το 1958, ανέπτυξε από νεαρή κιόλας ηλικία πολιτική δράση. Το 1975 οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και στη συνέχεια στο Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος μέχρι το 2005. Έκτοτε συνεχίζει συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο υποστηρίζεται μέχρι και σήμερα.

Από το 1998 έως το 2006 ο κ. Κορτζίδης ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ», ενώ από το 2007 - 2010 ο κ. Κορτζίδης εξελέγη δήμαρχος Ελληνικού. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος του νέου δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2007 ο δήμαρχος Ελληνικού προέβη σε απεργία πείνας που διήρκησε 24 ημέρες, προκειμένου να αποδοθεί στον δήμο του η αρμοδιότητα της διαχείρισης της παραλίας του Αγίου Κοσμά, όπως και έγινε. Τρία χρόνια μετά, η συνάντησή του με τον «Καλλικράτη» τον οδηγεί στην ίδια απόφαση.

Ένας άλλος αγώνας στον οποίο συμμετέχει είναι να γίνει το παλιό αεροδρόμιο μητροπολιτικό πάρκο, χωρίς καθόλου οικοδόμηση. Τέλος, συμμετείχε στην οργάνωση της δενδροφύτευσης στο χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Τώρα, μένει να αναλάβει τις ευθύνες του αγαπημένου του δήμου και να εξηγήσει γιατί είχε παραχωρήσει προσωρινή άδεια λειτουργίας στα παιχνίδια του θανάτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top