ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star: Εικόνες ντροπής στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ- Αφύλαχτα τα φάρμακα

Η ίδια εικόνα είχε καταγραφεί πριν 2 χρόνια

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star: Εικόνες ντροπής στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ- Αφύλαχτα τα φάρμακα

​Πλημμελής είναι η φύλαξη στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στην οδό Πειραιώς.

Όπως βλέπετε, το τηλεοπτικό συνεργείο βρήκε κενά τα γραφεία από υπαλλήλους αλλά και αφύλακτα τα φάρμακα στα ψυγεία. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι του ΕΟΠΠΥ στην οδό Πειραιώς προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την κάμερα του Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα να καταγράψει εικόνες από τις τον χώρο, όπου στεγάζετα�� το κεντρικό φαρμακείο.

Όμως αυτή η αντίδραση και το ενδιαφέρον για την ασφάλεια των φαρμάκων που φυλάσσονται εκεί ήρθε πολύ καθυστερημένα, μιας και λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, το συνεργείο του Star, είχε μπει ήδη στο φαρμακείο και συνάντησε ένα έρημο τοπίο και άδεια γραφεία.

Όπως βλέπετε και εσείς τα ψυγεία με τα φάρμακα είναι αφύλακτα και «ανοιχτά» προς όλους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΥ οι 8 υπάλληλοι που εργάζονται εκεί, είχαν σκεπάσει τα γραφεία τους με νάυλον και ήταν σε άλλο χώρο όπου συσκεύαζαν φάρμακα, λόγω εργασιών ανακατασκευής. Πάντως για την ιστορία ο πρώτος άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα δεν συσκεύαζε φάρμακα. Ο δεύτερος που μπήκε στον χώρο, μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν συσκεύαζε φάρμακα και η κυρία που συστήθηκε ως διευθύντρια βρισκόταν σε άλλον χώρο που δεν ανήκει στον ΕΟΠΠΥ αλλά στο ΙΚΑ, εκεί, δηλαδή, όπου γίνονταν οι εργασίες, χωρίς όμως να συσκευάζει και η ίδια φάρμακα.

Αφού, λοιπόν το συνεργείο του Star, αποχώρησε από τον χώρο, ξαναγύρισε μετά από λίγα λεπτά για να αντικρύσει ακριβώς την ίδια κατάσταση. Ένα έρημο τοπίο με άδεια γραφεία και αφύλαχτα ψυγεία φαρμάκων, ενώ μέσα υπήρχε και ένας πολίτης που περίμενε με την συνταγή στο χέρι για να εξυπηρετηθεί.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Γκούμας, η γυναίκα που συστήθηκε προηγουμένως ως διευθύντρια ξαναγύρισε και ζήτησε από το συνεργείο να αποχωρήσει. Μάλιστα έβαλαν άνθρωπο να φυλάει την πόρτα ώστε να μην ξαναμπεί το συνεργείο.

Να σημ��ιωθεί ότι ακριβώς το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί και τον Μάρτιο του 2012.

Η μεταρρύθμιση στην υγεία είναι πολύ δύσκολο έργο και προϋποθέτει ότι όλοι θα προσπαθήσουν για να μην ξαναδούμε εικόνες σαν και αυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top