Συναγερμός σε σχολείο: Καθηγήτρια πήγε για μάθημα ενώ ήταν… ΤΥΦΛΑ

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

​Σάλος έχει προκληθεί στον χώρο της Παιδείας, μετά την δημοσιοποίηση ενός συγκλονιστικού περιστατικού.

Για μάθημα πήγε καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ, ενώ ήταν μεθυσμένη και κατέληξε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.Στη συνέχεια από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ ζητήθηκε εγγράφως η ιατρική διάγνωση από τις εξετάσεις που έγιναν στην εκπαιδευτικό ενώ σε βάρος της διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο διευθυντής του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο ζήτησε άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δώσει τις εξετάσεις της μεθυσμένης καθηγήτριας, στον διευθυντή.

Η Αρχή έδωσε τελικά την άδεια για τη χορήγηση βεβαίωσης σχετικά με τη διάγνωση και τα ευρήματα των εξετάσεων της εκπαιδευτικού καθώς και απάντηση για το αν νοσηλεύτηκε ή όχι.

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση τονίζεται πως το νοσοκομείο υποχρεούται να χορηγήσει τα προσωπικά δεδομένα της γυναίκας στον διευθυντή του Λυκείου, κρίνοντας ότι επιτρέπεται η επεξεργασία τους όταν πρόκειται για άσκηση ή υπεράσπιση δικαιώματος ενώπιον δικαστηρίου ή πειθαρχικού οργάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top