Επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους γονείς και τους μαθητές

Όχι στις Προαγωγικές Εξετάσεις της Α΄ Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων

​Κατά των προαγωγικών εξετάσ��ων της Α' Λυκείου και της «Τράπεζας Θεμάτων» τάσσεται σε επιστολή της προς τους μαθητές και του γονείς η ΟΛΜΕ, καλώντας τους, μάλιστα, να διεκδικήσουν τη μη εφαρμογή του νόμου και την ακύρωσή του.

Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει «παράλογη, αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική» την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει από εφέτος το νέο νόμο για το Λύκειο, που προβλέπει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α΄ Λυκείου και αξιοποίηση της λεγόμενης «Τράπεζας Θεμάτων» για τον προσδιορισμό θεμάτων των εξετάσεων αυτών.

Συνέπειες

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες από την εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου, όπως:

• αύξηση της μαθητικής διαρροής και βίαιη εξώθηση των μαθητών και μαθητριών στην πρόωρη άτυπη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στην απλήρωτη και εκμεταλλευτική μαθητεία,
• ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του μορφωτικού χαρακτήρα του Λυκείου,
• μεταβολή του Λυκείου, Γενικού και Επαγγελματικού, σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο αλλεπάλληλων εξετάσεων,
• αποκλειστικό προσανατολισμό της λειτουργίας του σχολείου στις εξετάσεις με μοναδικό στόχο την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση,
• ενίσχυση της προσφυγής στα φροντιστήρια σε μια περίοδο ακραίας οικονομικής ανέχειας και σκληρής δοκιμασίας για την ελληνική οικογένεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top