Συναγερμός για τον κορονοϊό: Παλεύει για τη ζωή του ο Έλληνας που προσβλήθηκε

Σε καραντίνα οι επιβάτης της πτήσης - Νέα έκκληση από ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ταξιτζή

Συναγερμός για τον κορονοϊό: Παλεύει για τη ζωή του ο Έλληνας που προσβλήθηκε
Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο 69χρονος άνδρας δίνει μάχη για το ζωή του, ενώ οι γιατροί θα πάρουν δείγμα και από τη σύζυγό του για να διαπιστώσουν εάν έχει προσβληθεί και αυτή από τον ιό.

Σε καραντίνα βρίσκονται, εξάλλου, όλοι οι επιβάτες της πτήσης της Μ. Πέμπτης με την οποία ήρθε στη χώρα μας ο 69χρονος άνδρας.

Την ίδια ώρα, η αναζήτηση για τον ταξιτζή που μετέφερε τον ασθενή βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΚΕΕΛΠΝΟ να απευθύνει νέα έκκληση στον οδηγό που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη μεταξύ 14.30 και 16.30.

Ο MERS-κορονoϊός είναι ένα νέο στέλεχος της οικογένειας των κορονοϊών, ο οποίος το 2012 αναγνωρίστηκε ως παθογόνος για τον άνθρωπο. Οι κοροναϊοί περιλαμβάνουν τόσο ιούς που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί το σύνδρομο SARS.

Ο νέος αυτός ιός δεν έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κοροναϊούς, αλλά συνοδεύεται από νόσο με σημαντική θνητότητα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top