Αριστούχος απόφοιτος του ΕΜΠ χειροτονήθηκε άμισθος... ιερέας!

Διαβάστε τι λέει ο 25χρονος

Αριστούχος απόφοιτος του ΕΜΠ χειροτονήθηκε άμισθος... ιερέας!

​Ο 25χρονος Μ. Παπανικολάου, αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και στέλεχος μεγάλης εταιρείας φωτισμού και αυτοματισμού στην Αθήνα, χειροτονήθηκε ιερέας στις 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

«Ήμουν πάντα κοντά στην εκκλησία και ήθελα να προσφέρω στο έργο της από οποιοδήποτε πόστο. Η χειροτονία μου ήταν μια σημαντική στιγμή στη ζωή μου και τώρα μπορώ να φύγω για την Αφρική, για να βοηθήσω σε πρακτικά ζητήματα την Ορθοδοξία, στη Μαύρη Ήπειρο», εξομολογείται ο ίδιος.

Για την εθελοντική του δράση υποστηρίζει: «Πιστεύω ότι αυτό που κάνω εγώ είναι ένα μοντέλο ιεροσύνης που εξελίσσεται. Εγώ θέλω να προσφέρω εθελοντικά στην εκκλησία, αυτό όμως σημαίνει πως θα το κάνω όποτε μπορώ, όποτε το επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αλλά η καρδιά μου και το μυαλό μου θα είναι πάντα σε όσους έχουν ανάγκη».

Αυτές τις μέρες ο νεαρός ιερέας τελεί τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό Προμύρι του Πηλίου, όπου θα βρίσκεται με την οικογένειά του - τη σύζυγο και το μόλις 3 μηνών αγοράκι τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top