Καλαματιανό και οβελία στην… παραλία φέτος– Δείτε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Αναλυτική πρόγνωση και για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα

Καλαματιανό και οβελία στην…  παραλία φέτος– Δείτε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Στις αυλές θα σουβλιστεί παραδοσιακά ο οβελίας, αφού ο καιρός, παρά τα παιχνίδια που κάνει μέχρι τώρα με βροχές και ξαφνικές μπόρες, θα είναι καλός και κυρίως ηλιόλουστος φέτος το Πάσχα!!!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία, την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες καταιγίδες να σημειώνονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης .

Από την Μεγάλη Τετάρτη όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει προς το χειρότερο με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα, χιόνια στα ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ο καιρός βελτιώνεται και επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι θερμοκρασίες του Μεγάλου Σαββάτου δεν αποκλείεται να οδηγήσουν πολλούς Έλληνες στις … παραλίες, καθώς θα σημειωθεί μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας!

Όπως όλα δείχνουν την Κυριακή του Πάσχα, οι σούβλες, οι χοροί και τα πανηγύρια θα πραγματοποιηθούν χωρίς .....καιρικά προβλήματα στους κήπους, στα μπαλκόνια, αλλά και στις παραλίες με τον καιρό να είναι σύμμαχος ….. στα γλέντια της Λαμπρής!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Κυριακή των Βαΐων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση το Κρητικό όπου θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top