Πυροτεχνουργός στο Star: "Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο κέντρο της Αθήνας"

Με βόμβα της "νοικοκυράς" έγινε η έκρηξη έξω από την ΤτΕ

Πυροτεχνουργός στο Star: "Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο κέντρο της Αθήνας"

​Οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν τις βόμβες ΑΜΦΟ, τις βόμβες δηλαδή που χρησιμοποιήθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Απριλίου του 2014, ως βόμβες της νοικοκυράς. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένοι εκρηκτικοί μηχανισμοί φτιάχνονται με φτηνά υλικά που μπορούν όλοι να βρουν εύκολα στο εμπόριο.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας, κύριος Γιώργος Μπολίκας μίλησε στο STAR, για τις επικίνδυνες βόμβες αυτοκίνητα που τις χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για χτυπήματα τα οποία αν και οι δράστες προειδοποιούν οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι τυφλά γιατί μπορούν να σκοτώσουν άνθρωπο σε μεγάλη απόσταση.

Ο κύριος Μπόλικας ο όποιος είναι πυροτεχνουργός και πρώην διοικητής ΤΕΕΜ εξηγεί ότι η κατασκευή της βόμβας δεν ξεπερνάει σε κόστος το ποσό των 50 ευρώ. Ανάμεσα σε διάφορες άλλες προσμίξεις και φυσικά την κατασκευή του πυροκροτητή χρησιμοποιούν δυο βασικά υλικά, ένα γεωργικό λίπασμα και πετρέλαιο.

«Τα αυτοκίνητα βόμβες τα χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες πολλά χρόνια τώρα στο εξωτερικό. Μάλιστα, έτσι προσπάθησαν κάποτε οι τρομοκράτες να ρίξουν τους Δίδυμους Πύργους. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top