Ποιοι κρύβονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα;

Η επιλογή του στόχου και η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαίες

Ποιοι κρύβονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα;

​Η τρομοκρατική επίθεση που συνέβη στην Αθήνα τη Πέμπτη 10 Απριλίου σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Τόσο απο την άποψη, της επιλογής του οικονομικού στόχου (η Τράπεζα της Ελλάδος), όσο και από την άποψη της χρονικής συγκυρίας: την ημέρα που η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και μια ημέρα πριν την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ στην οδό Αμερικής και σε πολύ μικρή απόσταση απο τον τόπο της έκρηξης υπάρχουν πολλά σημεία οικονομικού ενδιαφέροντος. Στο ρετιρέ του κτιρίου των γραφείων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και το γραφείο του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Γουές Μακ Γκρου. Δίπλα είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το ΑΣΕΠ, απέναντι βρίσκεται μεγάλο εμπορικό κέντρο και στη συμβολή της Σταδίου με την Κολοκοτρώνη το Ταμείο Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Επίσης εκεί βρίσκονται πολλές τράπεζες.

Εκρηκτική ύλη που ονομάζεται ΑΝΦΟ χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες

Στο τηλέφωνο- προειδοποίηση που έκαναν οι τρομοκράτες ανέφεραν ότι πρόκειται για 75 κιλά εκρηκτικής ύλης, όμως οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά τη ποσότητα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούν για χρήση μιας εκρηκτικής ύλης που ονομάζεται ΑΝΦΟ, που είναι γνωστή και ως «η βόμβα των νοικοκυρών», μιας και πρόκειται για εμπορική εκρηκτική ύλη που τη φτιάχνουν οι ίδιοι σπίτι τους. Τα εκρηκτικά συνήθως είναι στο πορτ- μπαγκαζ, τα μεταφέρουν στο σημείο που θέλουν να χτυπήσουν, τα πυροδοτούν και αποχωρούν.

Αποκλείουν συνεργασία Ξηρού- Μαζιώτη οι αρχές

Οι αστυνομικοί αποκλείουν την συνεργασία Ξηρού και Μαζιώτη, μιας και ο δεύτερος σε ανακοίνωση του φαίνεται να υποτιμούσε τον Ξηρό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα συνεργαζόταν με κάποιον που είχε προδώσει τους συνεργούς του, μετά τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους θεωρούν πιο πιθανό το σενάριο να κρύβεται ο Μαζιώτης πίσω από το χτύπημα. Ο τρομοκράτης σε παλαιότερες επιθέσεις του, χρησιμοποιούσε την ίδια εκρηκτική ύλη αλλά και σε μια επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» τον Σεπτέμβρη του 2009 ο δράστης φορούσε κράνος όπως ακριβώς και στη σημερινή επίθεση.

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τις κάμερες ασφαλείας να έχουν καταγράψει 2 μηχανές που τις οδηγούσαν τρομοκράτες, όπως και έναν τρομοκράτη να κατεβαίνει από το αμάξι που ανατινάχθηκε, φορώντας ένα κράνος και να επιβιβάστηκε σε μια από τις μηχανές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top