Αγορά και καθημερινότητα- Πως θα μας επηρεάσει η έξοδος της χώρας μας στις αγορές

Μετά το 2008- 2009 όλα βάλτωσαν

Αγορά και καθημερινότητα- Πως θα μας επηρεάσει η έξοδος της χώρας μας στις αγορές

Η κυρία Ευαγγελία Μαθιουδάκη είναι καθαρίστρια σε σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα και μεγαλώνει μόνη της 2 παιδιά. Η καθημερινότητα της θα ήταν ευκολότερη αν η τράπεζα δεν της αρνούνταν το δάνειο που ζήτησε για αυτοκίνητο. «Μένω στο Κερατσίνι και για να έρθω στον Άγιο Παντελεήμονα που είναι η δουλειά μου χρειάζομαι μια ώρα να πάω και μια ώρα να ξαναγυρίσω στο Κερατσίνι. Ο μισθός μου δεν είναι μεγάλος αλλά θα με διευκόλυνε με δόσεις να πάρω ένα αυτοκίνητο» δηλώνει η ίδια.

Πολλές επιχειρήσεις στηρίζονταν στα δάνεια που έπαιρναν από τις τράπεζες για να αγοράζουν εμπόρευμα, μας εξηγεί ο Νίκος Τσιλινίκος που είναι εισαγωγέας υποδημάτων. Όταν οι κάνουλες με τα μετρητά έκλεισαν οι επιχειρήσεις έφτασαν στο απροχώρητο. «Εμείς το δάνειο που ζητήσαμε ήταν για ανάπτυξη και όχι για κάλυψη ιδίων αναγκών και τότε μας το αρνήθηκαν. Τώρα ελπίζουμε σε διαφορετικά πράγματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Για να αγοράσει κάποιος ένα σπίτι 9 στις 10 φορές χρειάζεται δάνειο. Με τις τράπεζες να μη δανείζουν η αγορά ακινήτων βάλτωσε.

Από το 2008- 2009 που ξεκίνησε η κρίση πάρα πολλά ακίνητα έχουν μείνει απούλητα και αναξιοποίητα με ό,τι κόστος έχει αυτό στους κατασκευαστές. Όταν λοιπόν ο πολίτης θα μπορέσει να πάρει το δάνειο το οποίο θα το αξιοποιήσει στην κατοικία του, θα κινηθούν περισσότερα από 40-50 επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή

Με την έξοδο της χώρας στις αγορές, οι τρ��πεζες μπορούν να δανείζονται από τις διεθνείς αγορές και κατά συνέπεια να δανείζουν καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top