Απεργιακός ΠΥΡΕΤΟΣ σήμερα

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία;

Απεργιακός ΠΥΡΕΤΟΣ σήμερα

​Σε απεργιακό κλοιό μπλέκεται ολόκληρη η χώρα σήμερα Τετάρτη με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις 11:00 το πρωί τα εργατικά σωματεία καλούν τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στ��ν Πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στις απολύσεις και στην διαθεσιμότητα, ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 10:00, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Πλατεία Ομόνοιας.

Στην απεργία συμμετέχουν:

-Δάσκαλοι, καθηγητές και τραπεζοϋπάλληλοι

-Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, που απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τις μέρες του Πάσχα, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις.

-Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και υπηρεσίες Πρόνοιας, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

-Τα φαρμακεία της πρωτεύουσας λόγω συμμετοχής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην απεργία. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

-Οι δικαστικοί υπάλληλοι. Με προβλήματα θα διεξάγονται οι δίκες ενώ δεν θα πραγματοποιούνται στις φυλακές επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων όπως και μεταγωγές λόγω απεργίας των σωφρονιστικών.

-Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ υπάρχει η προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και μερίδα εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δυσκολεύοντας έτσι για σήμερα τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Έτσι, απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στα τρόλεϊ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του προαστιακού.

Ο ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά, λόγω επιστράτευσης, ενώ και τα δρομολόγια του Μετρό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, αν και ο τερματικός σταθμός θα είναι ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας.

Επίσης, λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί, στις 10:00 θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις.

Τα λεωφορεία τέλος θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top