Προκαταρκτική του εισαγγελέα Διαφθοράς για εισφορές πανεπιστημιακών του ΑΠΘ

Προηγήθηκε καταγγελία

​Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος με επίκεντρο τις εισφορές που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι ιδιωτεύοντες πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ.

Προηγήθηκε καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του αντιεισαγγελέα Εφετών, σύμφωνα με την οποία καθηγητές του Ιδρύματος, που παράλληλα με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου ασκούν ιδιωτικά το επάγγελμά τους, δεν καταθέτουν -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- το 10% επί των ακαθάριστων εσόδων τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου.

Ο Λογαριασμός αυτός είναι το θεσμοθετημένο όργανο του ΑΠΘ για τη διαχείριση της έρευνας και των συναφών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Με βάση την καταγγελία αυτή, ο Αργ. Δημόπουλος παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια π��οκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητά της και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα του ΣΔΟΕ θα φτάσει μέχρι το 1999, δηλαδή σε βάθος 15ετίας, στρεφόμενη τόσο εναντίον των πανεπιστημιακών δασκάλων όσο και των διατελεσάντων σ' αυτό το διάστημα μελών της 3μελούς επιτροπής διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, όπως και του εκάστοτε πρυτανικού συμβουλίου που εποπτεύει αυτού του Λογαριασμού.

Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι ανάλογα με την περίπτωση αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top