EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Έρχονται ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Σε ποιές περιοχές θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: Έρχονται ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και χαλαζόπτωση

​Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Κυριακή, καθώς αναμένονται έντονα φαινόμενα σε Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευμένες από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και από τις μεσημεριανές ώρες και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται το βράδυ κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια.

  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Λασποβροχή περιμένουμε ΚΑΙ σήμερα, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, μιας και τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, παραμένουν ακόμα αυξημένα.

Αναλυτικά, την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι βροχές θα είναι λίγες και πολύ τοπικού χαρακτήρα, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθούν αυξημένες.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, θα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ, αναμένεται από τη Δευτέρα, με τη σκόνη σιγά σιγά να υποχωρεί, και τη θερμοκρασία ν΄ανεβαίνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top