Μεγάλο κενό η απουσία μουσειακού χώρου για την ελληνική ναυτική παράδοση

Ημερίδα «Θάλασσα, Πηγή Ανάπτυξης και Ασφάλειας» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μεγάλο κενό η απουσία μουσειακού χώρου για την ελληνική ναυτική παράδοση

Ημερίδα με θέμα «Θάλασσα, Πηγή Ανάπτυξης και Ασφάλειας» πραγματοποίησε χθες στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ίδρυμα Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης.

Την ημερίδα παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Α. Δαβάκης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Ε. Αποστολάκης, στελέχη των ΕΔ και του ΛΣ, παράγοντες της ναυτιλίας καθώς και «λάτρεις της θάλασσας», όπως προσφώνησε τους παριστάμενους ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντιναύαρχος (εα) Κ. Κυριακίδης.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό που υφίσταται λόγω της μη ύπαρξης μουσειακού χώρου αναλόγου της ναυτικής παράδοσης της χώρας μας καθώς και στην παράληψη αναγραφής των Ναυμαχιών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
vvvv.jpg
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του κ. Γ. Γράτσου, Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Δρ Ηλ. Ηλιόπουλου καθηγητού της Ναυτικής Σχολής Πολέμου καθώς και της δρ Αγγ. Σίμωσι, Προϊσταμένης Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού.

Την όλη εκδήλωση συντόνιζε ο Καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων δρ Ηλ. Υφαντής ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η νεοσύστ��τη παιδική του μορφωτικού συλλόγου «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top