Ισόβια και στο Εφετείο για τους δολοφόνους του επιχειρηματία Μ. Ζουγανέλη

Το δικαστήριο διατήρησε τις πρωτόδ��κες ποινές

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου εκδικάστηκε χθες Τρίτη σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση δολοφονίας του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη.

Στο «σκαμνί» για ακόμα μια φορά κάθισαν η Πολωνή χορεύτρια Margarita Piatek και ο 31χρονος εραστής της Grzegorzko Domiminik Tomas, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2010 είχαν ληστέψει, βασανίσει και δολοφονήσει τον 73χρονο επιχειρηματία μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Μύκονο, για να αρπάξουν από το χρηματοκιβώτιό του το ποσό του 1.050.000 ευρώ.

Οι δικαστές απέρριψαν τις εφέσεις των δύο κατηγορουμένων και αποφάσισαν να διατηρήσουν τις ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να επιστραφούν στους κληρονόμους του Μίμη Ζουγανέλη όλα τα μετρητά που είχε στην κατοχή του το ζευγάρι, αλλά και τα ακίνητα που είχε αγοράσει με τα χρήματα της ληστείας, μεταξύ των οποίων καταστήματα, αυτοκίνητα και διαμερίσματα στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ένσταση του δικηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, η έφεση του Grzegorzko Domiminik Tomas κρίθηκε εκπρόθεσμη και απορρίφθηκε, ενώ διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Το δικαστήριο επέβαλε στη Margarita Piatek ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστεία, ποινή κάθειρξης 10 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ζουγανέλη και ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική έκβαση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top