Ηλεία: Απόφαση κόλαφος για τη γιαγιά και τη μάνα που πέταξαν το βρέφος στα σκουπίδια

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ηλεία: Απόφαση κόλαφος για τη γιαγιά και τη μάνα που πέταξαν το βρέφος στα σκουπίδια

​Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Δεκαπενταύγουστο του 2013. Ο λόγος για την τραγωδία που συνέβη στο Νιοχώρι Κυλλήνης, όπου γιαγιά και μάνα ενός νεογέννητου βρέφους το πέταξαν στον κάδο των σκουπιδιών λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του.
Οι δύο τους τελικά καταδικάστηκαν ενώ αποδεχόμενες το γεγονός, προσπάθησαν να ελαφρύνουν τη θέση τους λέγοντας ότι φοβόντουσαν την αντίδραση του συζύγου και πατέρα λόγω και των αυστηρών αρχών της θρησκείας τους (μουσουλμάνοι).

Λίγα λόγια για τη συγκλονιστική υπόθεση

Το πρωί της 12ης Αυγούστου 2013, μια ομάδα Βούλγαρων ψάχνοντας για χρήσιμα αντικείμενα μέσα στη χωματερή των Λεχαινών, εντόπισαν νεκρό το βρέφος. Οι αρχές αναζητώντας την ταυτότητα της μητέρας έφτασαν στο Νιοχώρι Κυλλήνης. Τελικά οδηγήθηκαν σε μια οικογένεια Αλβανών που είχε μετακομίσει από την Κρήτη στο Νιοχώρι δύο μήνες πριν.

Η 20χρονη μάνα του βρέφους, όσο και η 44χρονη μητέρα της αρνήθηκαν την πρώτη στιγμή το ότι η 20χρονη ήταν έγκυος, όμως ο ανήλικος αδερφός της κοπέλας ήταν αυτός που παρατήρησε τις διαφορές στο σώμα της αδερφής του.

Όμως τόσο η μητέρα του όσο και η αδερφή του διέψευσαν κάτι τέτοιο.

Η 20χρονη μιλώντας στους αστυνομικούς άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε πως εκείνη την μέρα ξύπνησε νοιώθοντας πόνους στην κοιλιά της. Φώναξε τη μητέρα της, ενώ ο πατέρας της είχε φύγει για τη δουλειά και ο αδερφός της κοιμόταν. Εκείνη κατάλαβε πως η κόρη της ήταν έγκυος την ώρα που «έσπασαν τα νερά».

Γέννησε μετά από λίγο στην τουαλέτα του σπιτιού και η 44χρονη μητέρα της έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο. Μάνα και κόρη αποφάσισαν να πετάξουν το παιδί στα σκουπίδια με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχες τη 44χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την 20χρονη για παιδοκτονία από πρόθεση και αθώες για την περιύβριση νεκρού, όπως περιέγραφε το κατηγορητήριο. Η 44χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η 20χρονη σε δεκαετή κάθειρξή. Οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή. Να σημειωθεί πως συνήγοροι υπεράσπισης ορίστηκαν αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top