Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από σήμερα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Αφορμή γι' αυτή την απόφαση της ΠΝΟ, στάθηκε η ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, η οποία αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Η Ομοσπονδία ζητεί την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω .

Τέλος, ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, χαρακτηρίζοντάς το απεργοσπαστικό και αναφέρον��ας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top