Σταματούν οι εργασίες στο πρώην νοσοκομείο Λοιμωδών

Δένδιας: «δεν θα γίνει κέντρο μεταναστών, αλλά δομή για ευάλωτες ομάδες»

Σταματούν οι εργασίες στο πρώην νοσοκομείο Λοιμωδών

​Την διακοπή των εργασιών στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, μετά την κινητοποίηση κατοίκων, δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο να γίνει κέντρο κράτησης μεταναστών.

Από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και εμφανίστηκαν μπουλντόζες στο χώρο, υπήρξε κινητοποίηση, ενώ περίπου 50 άτομα απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου εμποδίζοντας ένα χωματουργικό μηχάνημα και το απόγευμα έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι στόχος των εργασιών δεν ήταν η δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών, αλλά δομή για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι, μονογονεϊκές οικογένειες και κακοποιημένες γυναίκες.

Σχολιάζοντας την κίνηση της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένας Δούρου, η οποία δήλωσε αλληλεγγύη στις κινητοιήσεις, ο υπουργός αναφέρει: «είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και παράδοξο, το γεγονός ότι η υποψήφια με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ρένα Δούρου, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους:
1. Υποστηρίζει ανακριβώς ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει Προαναχωρησιακό Κέντρο για παράνομους μετανάστες στην Αγία Βαρβάρα.
2. Εμφανίζεται να αντιτίθεται στη δημιουργία ανοιχτών δομών για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ασυνόδευτους ανήλικους, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες), όπως στην πραγματικότητα προτίθεται η Κυβέρνηση. Είναι προφανές δυστυχώς ότι μπροστά στις ψήφους, η υποτιθέμενη "ευαισθησία" του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα "πηγαίνει περίπατο"».

«Προκειμένου να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, οι εργασίες για τη δημιουργία ανοιχτών δομών στην περιοχή διακόπτονται μέχρι την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών», καταλήγει ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top