Δικηγόρος καλείται ως ύποπτος για οργάνωση στάσης ��τις φυλακές

Καλούσε κρατούμενους σε εξέγερση

Να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση) καλείται την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου γνωστός δικηγόρος της Αθήνας από το φαξ του οποίου έφυγε κείμενο προς κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας που ουσιαστικά καλούσε "σε δυναμική αντίδραση εν όψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας", τις οποίες χαρακτήριζε "τύπου Γκουαντανάμο".

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έστειλε κλήση προς παροχή εξηγήσεων στον γνωστό δικηγόρο.

Ένα κείμενο που διαπνέεται από προειδοποιήσεις «περί οργάνωσης των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές» και έμμεσες απειλές πως αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ που θα εγκλειστούν βαρυποινίτες οι οποίοι δεν θα παίρνουν άδειες όσο βρίσκονται εκεί, «θα υπάρξει δυναμική αντίδραση», είναι αυτό που διανέμεται στις φυλακές της χώρας προκαλώντας ανησυχία στις αρχές περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο γνωστού δικηγορικού γραφείου, που υπερασπίζεται, εκτός των άλλων και γνωστό κατηγορούμενο για τρομοκρατία, και έφτασε στο φαξ της γραμματείας των φυλακών Κέρκυρας με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μάριαν Κόλα και έναν Έλληνα ισοβίτη. Το ίδιο, κατά περιεχόμενο έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, θα πει πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας: «Θα έστελνε κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής; Άλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νέο νόμο».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top