ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟ στο STAR:πιλότος μας εξηγεί τι γίνεται σε περίπτωση αποσυμπίεσης μέσα στο αεροσκάφος

Τι συνέβη στο πιλοτήριο του μοιραίου Boeing;

​Ο κυβερνήτης κύριος Γρηγόρης Σινέκογλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για το εξαφανισμένο Boeing 777 και για το σενάριο της αποσυμπίεσής του!

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Γρηγόρης Σινέκογλου ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Falcon που αντιμετώπισε το σοβαρότατο πρόβλημα αποσυμπίεσης και κατάφερε τελικά να το προσγειώσει γλιτώ��οντας έτσι αρκετές ανθρώπινες ζωές.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας μπήκε μαζί με τον κυβερνήτη σε ένα αεροσκάφος και μας έδειξαν στην κάμερα μια εικονική κάθοδο ανάγκης λόγω αποσυμπίεσης της καμπίνας, αλλά και το πως αντιδρά ένα πλήρωμα και τι ακριβώς συμβαίνει:

«Ακούγεται ένας δυνατός ξαφνικός θόρυβος, ο οποίος δείχνει ότι το αεροπλάνο έχει αποσυμπιεστεί ή από οποιονδήποτε λόγο ή του έχει φύγει μια πόρτα ή έχει γίνει κάποια έκρηξη, αμέσως το πλήρωμα βάζει τις μάσκες οξυγόνου, ώστε να μπορεί να αναπνέει και στη συνέχεια κάνει select ένα χαμηλότερο ύψος και αρχίζει και κάνει μια βύθιση όσο μπορεί για να κατέβει χαμηλά, να εξομοιώσει την εσωτερική πίεση με την εξωτερική και να βρεθεί σε περιβάλλον με περισσότερο οξυγόνο», είπε ο κυβερ��ήτης.

Στη συνέχεια όπως είπε θα πρέπει «το αεροπλάνο να φύγει 45 μοίρες εκτός από την πορεία του και από τον αεροδιάδρομο, ώστε να μην συμπαρασύρει τα αεροπλάνα που πετάνε από κάτω του και συγχρόνως μέσα στην καμπίνα υπάρχει ένα τρομερό περιβάλλον! Έχει σηκωθεί όλη η σκόνη, πίσω στην καμπίνα οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν όλοι τις μάσκες τους».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top