​«Φορέστε» το καλύτερο σας χαμόγελο σήμερα! Είναι η Διεθνής Ημέρα της Ευτυχίας!

Ποια είναι τα καθημερινά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους

​«Φορέστε» το καλύτερο σας χαμόγελο σήμερα! Είναι η Διεθνής Ημέρα της Ευτυχίας!

​«Φορέστε» το καλύτερο σας χαμόγελο σήμερα! Είναι η Διεθνής Ημέρα της Ευτυχίας η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/66/281) επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Ποια είναι τα πράγματα τα οποία όμως μας κάνουν ευτυχισμένους; Όπως λένε οι επιστήμονες το τι μπορεί να κάνει κάποιον ευτυχισμένο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η ευτυχία κρύβεται κυρίως στα απλά πράγματα.

Η μεγαλύτερη διεθνής μελέτη για την ευτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Earth του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Σύμφωνα με αποτελέσματα, οι πιο ευτυχισμένοι λαοί κατοικούν στις βόρειες χώρες της Ευρώπης (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ολλανδία) ενώ οι πιο δυστυχισμένοι στην Αφρική (Σιέρα Λεόνε, Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία, Μπενίν, Δημοκρατία του Τόκιο).

Μάλιστα όπως εξηγούν οι ερευνητές, αν κανείς συγκρίνει τις τέσσερις πρώτες χώρες με τις τέσσερις τελευταίες, τότε θα διαπιστώσει ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα είναι κατά 40% υψηλότερο στις ευτυχισμένες, το προσδόκιμο ζωής είναι κατά 28 χρόνια μεγαλύτερο κ.α.

Σε ότι αφορά στη χώρα μας, όπως εξηγούν οι ειδικοί είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Και αυτό γιατί οι Έλληνες είναι από τη φύση τους αισιόδοξος λαός, ο οποίος εκφράζει τη χαρά του με έντονο τρόπο. Από την άλλη η οικονομική κρίση έχει μετατρέψει τους Έλληνες σε ένα από τους πιο δυστυχισμένους λαούς.

Τέλος αυτά είναι τα δέκα καθημερινά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Καντέρμπουρι της Νέας Ζηλανδίας: σεξ, πάρτι, φροντίδα άλλων, διαλογισμός, φροντίδα και παιχνίδι με τα παιδιά, μουσική, συναντήσεις με φίλους, χομπι, αγορές και βιντεοπαιχνίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top