«Μαϊμού» πιλότοι Made in… Greece!

Έγινε καταγγελία στη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών για την υπόθεση χορήγησης διαφόρων τύπων πτυχίων μηχανικών αεροσκαφών από ιδιωτική εταιρία με έδρα στην Αττική και παραρτήματα στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Οι δικαστικές και πρ��ανακριτικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από καταγγελία που έγινε στη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η καταγγελία, αφορά στη διεξαγωγή διαβλητών εξετάσεων, δηλαδή σύμφωνα με πληροφορίες, να είχαν δοθεί τα θέματα από πριν, στους υποψήφιους μηχανικούς αεροσκαφών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Αεροσκαφών, κ. Κλεάνθης Τρατράς ανέφερε: «Αυτός που έχει τελειώσει Ακαδημαϊκές σπουδές θα εργαστεί 5 χρόνια ως βοηθός και μετά θα δώσει εξετάσεις. Αν περάσει ένα κύκλο μαθημάτων σε ποσοστό 70 με 75% θα πάρει πτυχίο».

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ελλάδας κατέθεσε γραπτή αναφορά σε βάρος της ιδιωτικής εταιρίας της οποίας πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται να έχουν ανακληθεί διπλώματα που προέρχονται από την συγκεκριμένη εταιρεία και εξετάζονται.