Ελληνικό πλοίο αναζητά βαλίτσες επιβατών του χαμένου Boeing

Έλαβε σήμα για πιθανά ίχνη του αεροσκάφους και σπεύδει στο σημείο

Ελληνικό πλοίο αναζητά βαλίτσες επιβατών του χαμένου Boeing

​Ένα ελληνικό τάνκερ είναι μεταξύ των πλοίων που έλαβαν σήμα και σπεύδουν στα στενά της Μάλακα, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι βρέθηκαν ίχνη του χαμένου Boeing!

Το σήμα εξέπεμψε παράκτιος σταθμός της Ινδονησίας, κάνοντας λόγο για ύπαρξη αντικειμένων που ενδεχομένως να ανήκουν σε επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους, πιθανότατα βαλίτσες.

Μεταξύ των πλοίων που έλαβαν το σήμα είναι και το ελληνικό τάνκερ «ELKA ATHINA» της εταιρείας «European Product Carriers», που βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων ωρών από τ�� σημείο.

«Είναι ένα δορυφορικό σήμα που πήγε σε όλα τα παραπλέοντα πλοία της περιοχής… Έχουμε την προσοχή μας, μήπως δούμε κάτι για να ειδοποιήσουμε. Δεν αλλάζουμε πορεία, απλά θα έχουμε τον νου μας μήπως εντοπίσουμε κάτι», είπε ο ανθυποπλοίαρχος του ελληνικού τάνκερ, Δημήτρης Καραγιάννης, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, τα πλοία σπεύδουν στο στίγμα με συντεταγμένες πλάτος 0551 βόρειο και μήκος 09657,5 ανατολικό, προκειμένου να εξακριβώσουν αν όντως υπάρχουν ευρήματα του μοιραίου αεροσκάφους και να ενημερώσουν απευθείας όλα τα υπόλοιπα σε περίπτωση που όντως εντοπιστούν βαλίτσες των επιβατών.

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου παραμένουν άκαρπες, ενώ οι Αρχές της Μαλαισίας προχώρησαν σε μπαράζ ανακρίσεων του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο ανθυποπλοίαρχος του «ELKA ATHINA»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top