Το δάκρυ και η οργή της μάνας του Γρηγορόπουλου για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν

Δύο μάνες από διαφορετικές χώρες θρηνούν για το χαμό των γιων τους

Το δάκρυ και η οργή της μάνας του Γρηγορόπουλου για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν

​«Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αιφνίδια την ζωή του χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη.
Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου».

Αυτά είναι τα συγκλονιστικά λόγια, σύμφωνα με το CNNTurk, της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τον 15χρονο Μπερκίν Ερβάν ο οποίος πέθανε ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, κατά τα επεισόδια στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
turk6-527x330.jpg
Ο θάνατος του Μπερκίν εξόργισε την κοινή γνώμη και ξέσπασε ένα κύμα διαδηλώσεων με δύο εκατομμύρια ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του άτυχου έφηβου που έπεσε θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Οι συγκεντρώσεις για τον θάνατο του Μπερκίν έγιναν σε 53 πόλεις, ανάμεσα τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη ενώ επενέβησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις και να τραυματιστούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί. Επίσης συνελήφθησαν 417 διαδηλωτές, γράφει η Hürriyet Daily News.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top