Nέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν:Η «γκρίνια» υπουργού που δεν πήρε μίζα 10 εκ. ευρώ

Αναρτήθηκε και αυτή στο διαδίκτυο

Nέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν:Η «γκρίνια» υπουργού που δεν πήρε μίζα 10 εκ. ευρώ

To ένα «χτύπημα» μετά το άλλο δέχεται ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς νέα συνομιλία η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «καίει» την κυβέρνησή του.

Στη συνομιλία, ο Ρεζά Ζαράμπ, επιχειρηματίας με καταγωγή από το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, φέρεται να εξηγεί σε έναν έμπιστό του -κάποιον Αμπντουλάχ Χαπανί- ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν διαμαρτύρεται διότι δεν έχει λάβει τα 10 εκατ. ευρώ που του υποσχόταν ο ίδιος, σε αντάλλαγμα για την ανάθεση στον όμιλό του μιας κρατικής σύμβασης.

Ο επιχειρηματίας συνεχίζει λέγοντας ότι του προκαλεί «μεγάλη έκπληξη» το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει λάβει την προμήθειά του και προσθέτει ότι πρέπει να έχει γίνει «κάποιο λάθος».

Σημειώνεται ότι ο Τσαγλαγιάν και άλλοι τρεις υπουργοί έχασαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση του Ερντογάν μετά την έναρξη αστυνομικής έρευνας την 17η Δεκεμβρίου για υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, στις οποίες εμπλέκονται επίσης ο γιος του υπουργού Τσαγλαγιάν και δεκάδες ακόμη πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα.

Ο Ρεζά Ζαράμπ συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες πριν αφεθεί ελεύθερος, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τους υπόλοιπους υπόπτους, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα της τουρκικής αστυνομίας, ο Τσαγλαγιάν φέρεται να είχε λάβει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως προμήθειες από τον Ζαράμπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top