Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Παραμένουν οι ανισότητες και η καταπίεση σε αρκετά μέρη της Γης

Μία στις τρεις Ευρωπαίες έχει πέσει θύμα κακοποίησης

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Παραμένουν οι ανισότητες και η καταπίεση σε αρκετά μέρη της Γης

​Έχουν περάσει 157 χρόνια από εκείνη την πρώτη διαμαρτυρία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη που βγήκαν στους δρόμους στις 8 Μαρτίου 1857 για να ζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, όμως ακόμα και σήμερα σε πολλά μέρη της γης η θέση της γυναίκας υποτιμάται από το ισχυρό φύλο.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, όμως οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης όλο και αυξάνονται, οι διακρίσεις λόγω φύλου παραμένουν έντονες σε αρκετές χώρες και χιλιάδες γυναίκες βιώνουν καθημερινά τη βία και τον ρατσισμό.

Μόνο στην Ευρώπη, το 33% των γυναικών έχει πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας από την ηλικία των 15 ετών, ενώ μία στις δύο εργαζόμενες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

gynaika1.jpg

Οι κακοποιημένες γυναίκες στην Γηραιά Ήπειρο ξεπερνούν τα 62 εκατομμύρια, ενώ ελάχιστες είναι οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες.

Σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής χιλιάδες γυναίκες έχουν βιώσει τη βαρβαρότητα και την ταπείνωση μόνο και μόνο γιατί είναι γυναίκες.

Φέτος το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι: «Η ισότητα των γυναικών είναι πρόοδος για όλους», και για μια ακόμα φορά είναι επιτακτικό το κάλεσμα για αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των γυναικών.

Φάρος στις μαύρες εστίες του κόσμου, όπου επικρατεί η προκατάληψη και ο σκοταδισμός είναι οι απλές καθημερινές γυναίκες που με το κουράγιο τους, την δύναμή τους και την αποφασιστικότητά τους, παλεύουν παρά τις αντιξοότητες για να βελτιωθεί η θέση των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top