Οι γυναίκες τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας: ΔΕΙΤΕ τι λένε στο STAR

Αγγίζει πια το 31,6%

Οι γυναίκες τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας: ΔΕΙΤΕ τι λένε στο STAR
Είναι τελικά η ανεργία γένους θηλυκού; Τα λόγια της κυρίας Βάσως, άνεργης μητέρας με δύο παιδιά επίσης άνεργα είναι η καλύτερη αποτύπωση για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής αρχής για την ανεργία στις γυναίκες το 2013 δεν αφήνουν αμφιβολίες για το αντίθετο. Η γυναικεία ανεργία αγγίζει πια το 31,6%, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρσι που ήταν στο 29,8 %. Ενώ αν ρίξουμε μια ματιά στα ποσοστά των άνεργων γυναικών πριν τη κρίση θα δούμε ότι ήταν μόλις στο 12%...Μια διαφορετική περίπτωση, είναι εκείνη της Αθηνάς. Είναι νέα, πτυχιούχος που όμως τα βιογραφικά που στέλνει δεν έχουν την ανταπόκριση που περίμενε.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργασίας για τη γυναίκα διογκώνεται σταθερά και σταδιακά καθώς βασικοί κλάδοι της οικονομίας στους οπ��ίους παραδοσιακά απασχολούνταν γυναίκες όπως η ένδυση, η παροχή γραμματειακών και διοικητικών υπηρεσιών συρρικνώνονται δραματικά.

Το πρόβλημα για τις γυναίκες όμως δεν είναι μόνο η ανεργία αλλά και οι μισθοί τους που σε αντίθεση με τους άντρες είναι πολύ χαμηλότεροι

Η ανεργία όμως στις γυναίκες είναι μόνο ένα μέρος του κάδρου ανεργίας, αφού στο σύνολο της αγγίζει σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2013 το 27,5% ενώ το 2012 ήταν μόλις στο 26,3%

Κάντε κλικ και δείτε το ρεπορτάζ του Star... Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top