Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας-ΚΛΕΙΣΤΟ το μετρό στο Σύνταγμα

Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Γκάουκ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας-ΚΛΕΙΣΤΟ το μετρό στο Σύνταγμα

​Απαγορεύονται σήμερα από τις 08.00 μέχρι τις 19.00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Παράλληλα θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στα σημεία που θα βρεθεί ο Γκάουκ με βάση το προγράμμά του.
kleisto_metro.jpg

Επίσης κλειστός από τις 13:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Τα συλλαλητήρια

Πάντως, στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 10:00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Επίσης για τις 12:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη διαθεσιμότητα. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top