Τα παιχνίδια στη "σκακιέρα" της Ο��κρανίας: ΟΛΑ τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

Δείτε τι λέει στο Star o Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος

Για τα διπλωματικά παιχνίδια που παίζονται στην σκακιέρα της Ουκρανίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος.

«Νομίζω αυτό που προέχει είναι να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης. Έχουμε στρατιωτικές μονάδες οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά πρόσωπο με πρόσωπο. Κανείς δεν έχει να κερδίσει από μία σύγκρουση. Και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι Σλάβοι. Υπάρχουν μακρόχρο��οι δεσμοί. Εάν έχουμε μια κλιμάκωση και χαθούν ζωές θα είναι τραγικό και για τις δύο πλευρές και θα υπάρχει πολύ υψηλό κόστος. Το καταλαβαίνουν αυτό αλλά όσο βρίσκονται πολύ κοντά ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου πάντοτε υπάρχει» δήλωσε ο κ. Ντόκος και πρόσθεσε: «Άρα πρώτη προτεραιότητα είναι να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ διάφορων μονάδων και να σταματήσουν οι διάφορες καταλήψεις κτιρίων και όλα τα σχετικά»


Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να υπάρξουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την παρτίδα «σκάκι» ο κ. Ντόκος απάντησε: «Εάν υπάρξουν τότε δεν θα είναι καλή εξέλιξη. Υπάρχουν περιθώρια να βρεθεί μια λύση όπου κανείς δεν θα χάνει τα πάντα κι ο άλλος θα κερδίζει τα πάντα. Υπάρχουν διάφορες ιδέες στο τραπέζι αλλά νομίζω ότι θα πρ��πει να δώσουμε στη διπλωματία ένα χρονικό διάστημα για να αρχίσει να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια»

Όσον αφορά στο γεγονός ότι έχουν ζητήσει από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσυρθούν τα στρατεύματα στην Κριμαία προκειμένου να ξεκινήσουν οποιεσδήποτε συζητήσεις ο κ. Ντόκος ισχυρίστηκε ότι δεν θα αποσυρθούν. «Δεν μπορεί να κάνει τέτοια κίνηση χωρίς αντάλλαγμα ο Πούτιν αλλά αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να τους αποτραβήξει μέσα στα στρατόπεδά τους και να μην είναι σε εμφανή σημείο» κατέληξε.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top