Πάτρα: Μεγαλύτερη ποινή για την οδηγό που σκότωσε τον Πάνο Τζαβάρα ζητά η αντιεισαγγελέας

Άσκησε έφεση

���Μεγαλύτερη ποινή ζητά η αντιεισαγγελέας για την οδηγό του τζιπ, σύζυγο του υφυπουργού, Γ. Μαυραγάνη, η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 14χρονου ποδηλάτη Πάνου Τζαβάρα, σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Η αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Βασιλική Αργύρη, άσκησε έφεση στις 24 Φεβρουαρίου. Το Πλημμελειοδικείο Πατρών αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στην κατηγορούμενη, ωστόσο η αντεισαγγελέας υποστηρίζει ότι το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αρμόζει σε εγκλήματα εκ δόλου τελούμενα. Αντίθετα, στα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα συνεκτιμάται ο βαθμός της αμέλειας.

Στην έκθεση της έφεσης, η κ. Αργύρη κάνει λόγο για «[...] παράλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και την οποία θα επεδείκνυε οποιοσδήποτε άλλος μέσης συνέσεως οδηγός αυτοκινήτου κι αν ευρίσκετο στη θέση της [...]». Η κ. Αργύρη χαρακτηρίζει την οδηγητική συμπεριφορά της οδηγού του τζιπ «άνευ συνειδήσεως» και λόγω αυτού ζητά μεγαλύτερη ποινή από την ήδη καταβληθείσα.

Θυμίζουμε ότι στις 2 Μαΐου 2012, ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας επέστρεφε στο σπίτι του, στο Ρίο, με το ποδήλατο, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από το τζιπ που οδηγούσε η κατηγορουμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top