Θρίλερ σε εξέλιξη: Ψυχολογικές πιέσεις με τελεσίγραφα ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

''Παραδοθείτε έως τα ξημερώματα, αλλιώς θα επιτεθούμε"

Θρίλερ σε εξέλιξη: Ψυχολογικές πιέσεις με τελεσίγραφα ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:03/03/2014 18:14

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διέψευσε σήμερα ότι εξέδωσε τελεσίγραφο προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με το οποίο τις κάλεσε να παραδοθούν ως τις 05:00 την Τρίτη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζαν επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο έναν αξιωματικό στο αρχηγείο του.


Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία και η Μόσχα έχει ουσιαστικά καταλάβει τη χερσόνησο, η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας.

Ωστόσο το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αργότερα μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός -τον οποίο δεν κατονόμασε- στο αρχηγείο του στόλου είπε πως δεν σχεδιάζεται επίθεση και πρόσθεσε: «αυτά είναι ανοησίες».

Τελεσίγραφο της Ρωσίας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην Κριμαία

Νωρίτερα, ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαία να παραδοθούν ως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ή να αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μια πηγή από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Το τελεσίγραφο,εκδόθηκε από τον Αλεξάντερ Βίτκο τον διοικη��ή του στόλου.

«Αν δεν παραδοθούν πριν τις 05:00 αύριο, θα ξεκινήσει μια πραγματική επίθεση εναντίον των μονάδων και των μεραρχιών των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κριμαία», δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Το ουκρανικό υπουργείο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές, ενώ δεν έχει υπάρξει σχόλιο προς το παρόν από τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ο οποίος ελλιμενίζεται στην Κριμαία.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για τους γεωπολιτικούς κινδύνους της ουκρανικής κρίσης

Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρωζώνη, αν και η οικονομική εξάρτηση της Ευρώπης από τη χώρα αυτή είναι «σχετικά περιορισμένη», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Από οικονομική και δημοσιονομική άποψη, οι συναλλαγές της ευρωζώνης (με την Ουκρανία) είναι μικρές. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι λοιπόν σχετικά περιορισμένες», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Παρόλα αυτά οι γεωπολιτικές παράμετροι της κατάστασης αυτής είναι εντελώς διαφορετικές. Θα μπορούσαν να έχουν μια δύναμη και μια ικανότητα να επηρεάσουν τα γεγονότα, οι οποίες ξεπερνούν τους υπάρχοντες δεσμούς και τα στατιστικά δεδομένα που μόλις σας παρέθεσα» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση με πολλή προσοχή γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα ευρύτερο από τη νομισματική πολιτική, το οποίο όμως θα μπορούσε επίσης να έχει επίδραση στην οικονομία», κατέληξε ο Ντράγκι.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top