ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώνει πίστη στις φιλορωσικές αρχές και στον λαό της Κριμαίας

 ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Αυτομόλησε ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας  (ΒΙΝΤΕΟ)

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με την Ρωσία. Το απόγευμα της Κυριακής ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας, ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ανακοίνωσε ότι δηλώνει πλέον πίστη στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη.

«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος.

Την κίνηση χαιρέτισαν αμέσως οι φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας. Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, έκανε λόγο για μια "ιστορική εξέλιξη" και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί "υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου", μιλώντας κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου. (Δείτε ΕΔΩ την συνέντευξη τύπου)

Μαζί με τον ναύαρχο αυτομόλησε και ολόκληρη η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ουσιαστικά το Κίεβο έχει χάσει σχεδόν όλο τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.

Υπενθυμίζουμε πως είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από το μεταβατικό πρόεδρο, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.

Δείτε περισσότερα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top