ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αφαίρεσαν όγκο με καλοσχηματισμένα δόντια από εγκέφαλο μωρού

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αφαίρεσαν όγκο με καλοσχηματισμένα δόντια από εγκέφαλο μωρού

​Έτριβαν τα μάτια τους οι γιατροί όταν στον εγκέφαλο ενός μωρού τεσσάρων μηνών εντόπισαν ��ναν όγκο με καλοσχηματισμένα δόντια.

Γιατροί στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το μωρό, όταν είδαν το κεφάλι του να αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ότι είναι φυσιολογικό για την ηλικία του.

article-2569243-1BE203FF00000578-182_634x614.jpg

Έκαναν λοιπόν μια μαγνητική τομογραφία και έντρομοι εντόπισαν στον εγκέφαλο του μωρού έναν σπανιότατο όγκο στον οποίο διακρίνονταν ξεκάθαρα, καλοσχηματισμένα δόντια.

Το μωρό υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και ύστερα από ανάλυση των ιστών του όγκου αποδείχθηκε ότι έπασχε από κρανιοφαρυγγίωμα, έναν σπάνιο όγκο που φτάνει το μέγεθος της μπάλας του γκολφ, αλλά δεν κάνει μεταστάσεις.

article-2569243-1BE1CB6300000578-708_634x286.jpg

Μέχρι τώρα, οι γιατροί υποπτεύονταν ότι τέτοιου είδους όγκοι σχετίζονται με τα κύτταρα που εμπλέκονται στον σχηματισμό των δοντιών, ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχαν δει κάτι τέτοιο.

Το μωρό είναι καλά στην υγεία του, θα πρέπει όμως σε όλη του τη ζωή να κάνει ορμονοθεραπεία, γιατί ο όγκος είχε ήδη κάνει ζημιά στην υπόφυση του εγκεφάλου που ελέγχει το ορμονικό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top