Συγκλονίζει Έλληνας ομογενής που ζει στο Κίεβο: «Ανησυχώ για την επόμενη ημέρα»

Μιλάει στο STAR για τις δραματικές ώρες της αιματοχυσίας στην Ουκρανία

Συγκλονίζει Έλληνας ομογενής που ζει στο Κίεβο: «Ανησυχώ για την επόμενη ημέρα»
Προβληματισμένοι αλλά ενωμένοι δηλώνουν οι Έλληνες ομογενείς για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Με δηλώσεις τους επίσημοι φορείς αλλά και κάτοικοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν στοχοποιηθεί από κανέναν.

Την ίδια ώρα ένας 37χρονος ομογενής, ο οποίος ήταν «παρών» στα επεισόδια στο Κίεβο μίλησε στο Star για τις δραματικές ώρες που έζησε.

Ο Κωνσταντίνος Χατζής ζει και εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής σε ένα εργοστάσιο στη Μαριούπολη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία από Έλληνες γονείς. Αν και όπως λέει δεν νιώθει φόβο οι δραματικές εξελίξεις στη χώρα τον ανησυχούν.

Ο 37χρονος βρέθηκε στην καρδιά των διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Πήρε μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά του, όπως λέει, για να βρεθεί στο Κίεβο.

Δεν φοβήθηκα, εκμυστηρεύεται, παρά μόνο την πρώτη μέρα που βρέθηκα στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων αντιμέτωπος με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Κωνσταντίνος είπε χαρακτηριστικά: «Μόνο την πρώτη φορά που βγήκα από το σπίτι και μπήκα μπροστά στις οχυρωμένες θέσεις απέναντι από αστυν��μικούς μόνο τότε ένιωσα φόβο».

Ο 37χρονος ανησυχεί για την επόμενη ημέρα όπως ανησυχούν και οι 100.000 ομογενείς στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων Ουκρανίας εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες ομογενείς είναι ενωμένοι και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση αλλά ούτε έχουν γίνει και στόχος επίθεσης από κανέναν.

«Εμείς που ζούμε εδώ σαν Έλληνες ανησυχούμε για το μέλλον της χώρας, είμαστε Ουκρανοί πολίτες… είναι ανθρώπινο να ανησυχούμε».

Ο γραμματέας της ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο ανέφερε:«Είμαστε συνεχώς σε επαφή με ομογενείς και υπηκόους».

Την ίδια ανησυχία έχουν και οι ομογενείς από την Ουκρανία που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα. «Ανησυχούμε, λένε, για τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω αλλά και για τη χώρα που γεννηθήκαμε και ευελπιστούν να επικρατήσει ηρεμία και ειρήνη στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top