ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ στο δικαστήριο η υπόθεση της 16χρονης Στέλλας που έχασε τη ζωή της από αλκοόλ

Στο εδώλιο οι δύο φίλοι της άτυχης κοπέλας

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ στο δικαστήριο η υπόθεση της 16χρονης Στέλλας που έχασε τη ζωή της από αλκοόλ

​Ήταν Πάσχα του 2011, όταν η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο, άφηνε την τελευταία της πνοή μετά από έξοδο με φίλους. Δηλητηρίαση από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είχαν πει τότε οι γιατροί, σοκάροντας την κοινή γνώμη με την τραγική είδηση.

Η έρευνα της αστυνομίας οδήγησε σε δύο νεαρούς, φίλους της άτυχης Στέλλας, με τους οποίους διασκέδαζε την μοιραία νύχτα.

Τώρα οι νεαροί κάθονται στο εδώλιο, αφού όπως προέκυψε μέθυσαν εξεπίτηδες την 16χρονη με σκοπό να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι της θανατηφόρας έκθεσης και του βιασμού, ενώ μαζί τους κατηγορούνται και δύο γιατροί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι δύο φίλοι της 16χρονης Στέλλας θα δικαστούν χωριστά, καθώς ο ένας από αυτούς όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό ήταν ανήλικος. Πάντως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία βρήκε στοιχεία από κάμερες ασφαλείας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου που δείχνουν την 16χρονη νηφάλια να περπατά με τους δύο νεαρούς στα σοκάκια της πόλης.

Ο χαμός της Στέλλας είχε συγκλονίσει πριν από τρία χρόνια, ενώ είχε συγκινήσει με τα λόγια του και ο πατέρας της, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος είχε εξομολογηθεί ότι θα ήθελε οι γιατροί στο Ρέθυμνο να μην είχαν κάνει λάθος με το παιδί του.

«Θα ήθελα να μην έχει συμβεί κανένα λάθος. Ειλικρινά. Να με κοιτάξει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου και να πουν “κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά το παιδί σας δε σώθηκε”. Και μέσα στον πόνο μου θα ήμουν ικανοποιημένος» είχε δηλώσει βουρκωμένος στην εκπομπή "Αξίζει να το ζεις", ο πατέρας της 16χρονης.

«Δυστυχώς όμως δε νομίζω ότι έγινε έτσι. Θα προτιμούσα να με πάρουν στις 4 το πρωί και να πουν ότι δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ώστε να μεταφέρω το παιδί μου στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ή ακόμη και να κανονίσω αεροδιακομιδή στην Αθήνα. Δε της έδωσαν αυτή την επιλογή όμως. Την άφησαν και πέθανε. Βρέθηκε μέσα της μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όντως. Δηλαδή, όποιος πίνει πεθαίνει; Δεν είναι αντιμετωπίσιμο το περιστατικό; Ήταν τραγικό το λάθος που δεν έγινε πλύση στομάχου άμεσα. Στην ουσία, η κόρη μου πέθανε από το Μεγάλο Σάββατο το πρωί όταν και έπεσε σε κώμα. Από 'κει και πέρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στην εντατική δυστυχώς δε μπορούσαν να επαναφέρουν την Στέλλα» κατήγγειλε εν μέσω δακρύων ο κ. Ακουμιανάκης, ο οποίος ωστόσο μέσα στον πόνο του, με μεγαλείο ψυχής τόνισε ότι –αφού η 16χρονη Στέλλα δε γυρίζει πίσω- η ουσία είναι να αποτ��έψουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top