Ψωμιά με το ζύγι παντού ζητούν οι αρτοποιοί

Τι λένε για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ που προωθεί το υπ. Ανάπτυξης

Ψωμιά με το ζύγι παντού ζητούν οι αρτοποιοί

Οι αρτοποιοί καταγγέλλουν ότι με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης θα πληγούν 15.000 επιχειρήσεις που απασχολούν άμεσα και έμμεσα 140.000 εργαζόμενους. Βέβαια λένε ναι στο ζύγιασμα του ψωμιού, αλλά αυτό να γίνεται σε όλα τα σημεία που πωλείται, είτε σε φούρνους είτε σε σούπερ μάρκετ.

Εντωμεταξύ, ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κατέφυγε στον Μπαμπινιώτη θέλοντας να δείξει ότι το φρέσκο ψωμί παρασκευάζεται μόνο στον φούρνο και πουθενά αλλού!

«Ανατρέξαμε στα λεξικό του Μπαμπινιώτη σελίδα 1899 και λέει ότι φούρνος είναι το κατάστημα που παρασκευάζει και διαθέτει ψωμί.» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ζυγίζεται το ψωμί, αλλά πωλείται με το τεμάχιο, όπως υποστηρίζουν οι αρτοποιοί. Μάλιστα όπως και στην χώρα μας, υπάρχουν προκαθορισμένα βάρη.

Και αν στο ζύγισμα φαίνεται πως υπάρχει συμβιβαστική λύση, οι αρτοποιοί καταγγέλλουν ότι οι καταναλωτές πέφτουν θύματα, όσον αφορά το κατεψυγμένο ψωμί, καθώς δεν αναγράφεται ευκρινώς.
«Πρέπει να γράφει, δεν αναγράφεται. Σε ορισμένα που αναγράφεται, θα χρειαστεί και μεγεθυντικός φακός για να ξεχωρίσετε την λέξη.» τονίζει ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top