ΣΟΚ: 11 εκατ. σπίτια παραμένουν άδεια στην Ευρώπη όταν 4 εκατ. άνθρωποι είναι άστεγοι!

Κοιμούνται στο κρύο ενώ υπάρχουν υπεραρκετά σπίτια να στεγαστούν

ΣΟΚ: 11 εκατ. σπίτια παραμένουν άδεια στην Ευρώπη όταν 4 εκατ. άνθρωποι είναι άστεγοι!

​Η επέλαση της κρίσης από την Ευρώπη, άφησε πίσω της εκατομμύρια ανθρώπους στο δρόμο, όμως, την ίδια ώρα υπάρχουν 11 εκατομμύρια άδεια σπίτια στην Ευρώπη, που θα αρκούσαν να τους στεγάσουν... δύο φορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Guardian υπάρχουν σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εκατομμύρια σπίτια που στέκονται σαν "φαντάσματα", καθώς κανένας δεν τα χρησιμοποιεί, ενώ κάπου εκεί κοντά, άνθρωποι αναγκάζονται να κοιμούνται στους δρόμους.

Ο αριθμός των αστέγων στην ΕΕ υπολογίζεται στα 4,1 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, 3,4 εκατ. οικίες παραμένουν κενές στην Ισπανία. Πρόκειται για μια χώρα στην οποία η κρίση δημιουργήθηκε όχι από τα δημόσια οικονομικά αλλά από τις τράπεζες και τη φούσκα των ακινήτων. Πάνω από 2 εκατ. ακατοίκητα σπίτια υπάρχουν στη Γαλλία και άλλα τόσα στην Ιταλία, 1,8 εκατ. στη Γερμανία και περισσότερα από 700.000 στη Βρετανία, όπου επίσης έσκασε με πάταγο η φούσκα των ακινήτων.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των άδειων κατοικιών και σε άλλες χώρες, με το σχετικό αριθμό να φτάνει στα 300.000 στην Ελλάδα, 400.000 στην Ιρλανδία και 735.000 στην Πορτογαλία.
Τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια βρίσκονται σε απομακρυσμένα θέρετρα διακοπών, καθώς πρόκειται για οικίες που χτίστηκαν την εποχή της "έκρηξης" της δόμησης, λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, το διάστημα 2007-2008, και έμειναν αναξιοποίητες.

Οπως αποκαλύπτει η «Guardian», στα 11 εκατ. ακατοίκητα σπίτια της Ευρώπης πρέπει να προστεθούν αρκετά ακόμη εκατομμύρια ακίνητα τα οποία έμειναν ημιτελή λόγω της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία υπολογίζεται ότι πέρα από τα 3,4 εκατ. αποπερατωμένα σπίτια που δεν κατοικούνται υπάρχουν άλλες 550.000 υπό κατασκευήν - με την κατασκευαστική διαδικασία όμως να μην προχωρά λόγω έλλειψης χρημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top