Έλληνας ηθοποιός μήνυσε το Δημόσιο για τις ΜΚΟ

Τι καταγγέλει μέσω του Star ο Μιχάλης Μανιάτης που ήταν στο Αφγανιστάν

Κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει προσφύγει ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης, καθώς, όπως καταγγέλλει, δεν έχει πληρωθεί για το διάστημα που ήταν απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών στο Αφγανιστάν. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο ηθοποιός μίλησε και για τον ρόλο των ΜΚΟ στην περιοχή, καθώς και τις πιέσεις που δεχόταν για να δεχθεί κάποιες από αυτές!

Ο Μιχάλης Μανιάτης βρέθηκε στο Αφγανιστάν το 2002 ως σύμβουλος Αναπτυξιακής Συνεργασίας με τη χώρα, διορισμένος από το Υπουργείο Εξωτερικών, επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Για την πρ��σληψή του είχε πει το «ναι» και ο Άλεξ Ρόντος, ενώ ο μισθός του ήταν 8.000 ευρώ μηνιαίως.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι με αγνοούσαν, δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα... προσπαθούσαν να μου πουν να τα παίρνω από τα μυστικά κονδύλια, αλλά εγώ αρνήθηκα γιατί ήθελα να φαίνονται στη φορολογική μου δήλωση», είπε ο ηθοποιός στο Star, καταγγέλλοντας πως, από ένα σημείο και έπειτα, σταμάτησαν να τον πληρώνουν.

Μια από τις δουλειές που είχε αναλάβει στο Αφγανιστάν ήταν να εκτιμήσει, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, τις ανάγκες που έχει η χώρα και να προτείνει στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον τότε υπουργό Γ. Παπανδρέου ποιές ΜΚΟ θα μπορούσαν να πάνε στην περιοχή.

«Ήρθα σε ρήξη τόσο με τον υπουργό, όσο και με τον κ. Ρόντο, διότ�� προσπαθούσαν πολύ ευγενικά να μου πουν για κάποια ΜΚΟ να έρθουν κι εγώ τους απαντούσα ότι είναι άνευ αντικειμένου. Για παράδειγμα, οι νάρκες. Δεν υπήρχε θέμα να στείλουμε εμείς στο Αφγανιστάν ΜΚΟ να το κάνει, διότι το είχε αναλάβει ήδη ο γερμανικός στρατός», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι κάποιος από το υπουργείο του είπε φιλικά «μην κάνεις αρνητικές εισηγήσεις γιατί θα το βρεις μπροστά σου».

Ο Μιχάλης Μανιάτης καταγγέλλει επίσης ότι μετά από δική του μεσολάβηση ήρθε στην Ελλαδα η Αφγανή υπουργός γυναίκειων υποθέσεων ως επίσημη καλεσμένη του Γιώργου Παπανδρέου. Της έταξε, μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο ηθοποιός, 20.000 ευρώ, αλλά δεν τα έδωσε ποτέ και οι Αφγανοί νόμιζαν ότι τα είχε «φάει» ο ίδιος!

Ο ηθοποιός περιμένει τώρα την απόφαση για την αγωγή που έκανε στο ελληνικό Δημόσιο για να πάρει τα χρήματα που του οφείλουν, όπως καταγγέλλει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top