Ελεύθεροι υπό όρους οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Πρώτη ανάρτηση: 24/02/2014 16:00

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.


Ο λόγος για τον υπεύθυνο πλάστιγγας του ΟΛΠ, δύο οδηγούς βυτιοφόρων και έναν πρατηριούχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τελευταίο επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Στον έναν οδηγό και στον χειριστή πλάστιγγας επιβλήθηκαν χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και, επίσης, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στον άλλο οδηγό επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

'Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο κατηγορούμενος χειριστής υποστήριξε ότι.... ο χειριστής γεφυροπλάστιγγας, εμφάνιζε πλασματικές μετρήσεις κατά την ζύγιση του βυτιοφόρου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν πήγαινε για εκφόρτωση καυσίμων για τα πλοία.

Οι πλασματικές μετρήσεις πραγματοποιούνταν με παρέμβαση από πριν στο λογισμικό των ηλεκτρονικών συστημάτων της γεφυροπλάστιγγας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το «κατά παραγγελία» επιδιωκόμενο κάθε φορά αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top