ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το Ληξούρι άλλαξε θέση μετά τον σεισμό

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τους δορυφόρους

​Είναι απίστευτο κι όμως συνέβη. Όπως προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάζονται επιστήμονες, το Ληξούρι μετατοπίστηκε 20 ολόκληρα εκατοστά από την Χερσόνη��ο της Παλικής και αυτό εξαιτίας κυρίως του δεύτερου καταστροφικού σεισμού που χτύπησε το νησί και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Ο δορυφόρος – ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες από την περιοχή της Γης σε απόσταση 700 χιλιομέτρων δείχνει ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής από ότι στο Αργοστόλι.

Οι επιστήμονες του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του ΟΑΣΠ επεξεργάζονται τα στοιχεία και μάλιστα έστειλαν και έγγραφο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας την συνδρομή του συγκεκριμένου δορυφόρου για να μπορέσουν να μελετήσουν το μέγεθος της μετατόπισης.

Ο TerraSAR θα ξαναπεράσει από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, για να αποκτήσουν οι επιστήμονες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top