Συνάντηση με Βενιζέλο για τις ΜΚΟ ζητάει ο Ιωάννης Τέντες

Του έστειλε τρισέλη επιστολή

Ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες απέστειλε 3σέλιδη επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΚΟ και ζητά συνάντηση, προκειμένου ν’ ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος, αλλά και να διατυπωθούν σχετικές προτάσεις.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τέντες στην εκπνοή του 2013 είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ΜΚΟ είναι τουλάχιστον 1.500.

Ακόμα, το τελευταίο διάστημα στελέχη των υπηρεσιών του κ. Τέντε πραγματοποίησαν έρευνα ως προς το παρελθόν των ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι είναι νεφελώδες το καθεστώς λειτουργίας τους.

Στην επιστολή του ο κ. Τέντες προτείνει να συσταθεί μητρώο ΜΚΟ, προκειμένου να μπορούν να εκλεχθούν οι σκοπ��ί και η δράση τους, όπως επίσης πρότεινε την αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να καθορίζονται με σαφήνεια οι προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των ΜΚΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top