ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ μόδα: Παιδιά αυτοτραυματίζονται και ανεβάζουν φωτογραφίες στο Twitter

Γέμισαν τα social media παιδικό πόνο

​Μία νέα ανατριχιαστική μόδα έχει αρχίσει και παίρνει δραματικές διαστάσεις ανάμεσα στους εφήβους. Όλο και περισσότεροι αυτοτραυματίζονται με ξυράφια, φωτογραφίζουν τα τραύματά τους και μετά ανεβάζουν τις φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους στο Twitter και το Facebook.

Σύμφωνα με έρευνα του φιλανθρωπικού οργανισμού Mindfull, οι έφηβοι καταφεύγουν στην τραγική αυτή μόδα για να κερδίσουν την προσοχή και την συμπάθεια από αγνώστους, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να φτιάξουν ολόκληρες κοινότητες, όπου ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο να… χαρακώνονται!

Μόνο το 2012, περίπου 22.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν μετά από αυτοτραυματισμό, ενώ το πιο τραγικό από όλα είναι πώς τα μισά από αυτά είναι μόλις 12 ετών!

Πολλές φορές μάλιστα τα παιδιά αυτά έχουν πέσει θύματα bullying και καταφεύγουν στο να κάνουν κακό στον εαυτό τους, ως ύστατη κραυγή βοήθειας.

Ανησυχητικό είναι επίσης ότι όσα παιδιά τελικά βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για το δράμα που ζουν, θα πρέπει να περιμένουν σε λίστα από εννιά έως 11 μήνες μέχρι να μπουν σε κάποιο κέντρο θεραπείας.